Waterlandse Poldertocht 2017

Waterlandse Poldertocht 2017

Zondag 16 juli 2017 is de 2e editie van de Waterlandse Poldertocht, een unieke wandeltocht in schaatssfeer in Waterland-Oost over weilanden, boerenerven en dijken die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Met koek en zopie, stempelposten en vrolijk vertier onderweg.

Wegens het succes van de 1e editie van de Waterlandse Poldertocht in zomer 2016 komt er een 2e editie in 2017 en wel op zondag 16 juli. Deze wandeltocht is een zomers alternatief op de winterpret die we de laatste jaren helaas hebben moeten missen: de schaatstochten op natuurijs door prachtige polders, de sfeer van koek en zopie en de stempelposten. Daarom maken we er een mooie zomerse 'schaatstocht' van maar dan met veel wandelplezier. 

Wandelingen voor iedereen Voor de Waterlandse Poldertocht zij er meerdere wandelroutes samengesteld van verschillende afstanden. De wandelroutes komen langs de pittoreske dorpjes van Waterland-Oost, zijn inclusief bootovertochten en voeren over weilanden, boerenerven en dijken, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek.

Stempels en vertier op pauzeplekken Geen schaatstocht zonder stempelkaart, dus tijdens deze Waterland Poldertocht verzamelen deelnemers stempels op een stempelkaart. De stempelkaart wordt meegegeven bij het startpunt. De stempelposten bevinden zich op de pauzeplekken op boerenerf met koek en zopie, streekproducten proeverijen en muzikale vrolijkheid.

Waar en wanneer? Het start- en finishpunt in Waterland-Oost is op melkveehouderij Dobber aan de Gouw 18 in Zuiderwoude. Op zondagochtend 16 juli kan er gestart worden tussen 9 en 13 uur, afhankelijk van de te wandelen afstand. Deelnemers schrijven zich eerst in en ontvangen een route- en stempelkaart. Vooraf inschrijven is niet mogelijk. De routes worden aangegeven met routepaaltjes. Bij de finish krijgen de wandelaars bij inlevering van de stempelkaart een mooie herinnering.