Rustpunt - pauzeplek voor recreanten

Rustpunt - pauzeplek voor recreanten

Wat zijn rustpunten?

Rustpunten zijn pauzeplekjes voor recreanten, te vinden langs fiets- en/of wandelroutes, op boerenerf of bij particulier op het platteland. Een rustpunt is een gastvrij en uniek plekje, hier is ieder welkom om uit te rusten, de meegebrachte boterham op te eten, gebruik te maken van toilet en op basis van zelfbediening koffie of thee te zetten tegen een kleine vergoeding die in een geldpotje gaat.

Hiervoor is op elk rustpunt aanwezig een picknick tafel, prullenbak, waterkoker, Senseo apparaat en ingrediënten om zelf uw koffie, thee of limonade te maken. Een fietspomp en reparatiesetje ontbreken niet en er is een stopcontact om de elektrische fiets op te laden.

Hoe herken ik de Rustpunten?

Rustpunten zijn bijna elke dag open en te herkennen aan het Rustpuntbord.

Hoe en waar kan ik de rustpunten vinden?

In Laag Holland zijn er ca. 40 Rustpunten op het platteland, daar waar geen horeca in de buurt is en een pauzeplek tijdens de wandel- of fietstocht juist gewenst is. In heel Nederland zijn er inmiddels ca. 550 Rustpunten, dit aantal is nog steeds groeiende. Op www.rustpunt.nu vindt u een overzichtskaart van Nederland met alle Rustpunten erop en daarnaast een digitale fietsrouteplanner waarmee op eenvoudige wijze een route uit te stippelen is langs de Rustpunten.    

Ook is er de ‘Rustpuntzoeker’ voor de smartphone: Ga met de smartphone naar www.rustpunt.nu. De mobiele website opent direct met de Rustpuntzoeker. Dit handige programma voor de smartphone toont Rustpunten in de buurt,  berekent de route en geeft veel informatie.

Kijk op www.rustpunt.nu voor meer informatie.

 Ook Rustpunt worden? Meld je aan via www.rustpunt.nu.