Ga voor Gans!

Ga voor Gans!

Natuurproduct wilde ganzenvlees steeds breder verkrijgbaar

 

Wilde ganzenvlees wordt steeds beter beschikbaar in Noord-Holland. Door samenwerking van een groot aantal marktpartijen is het nu ook verkrijgbaar bij boerderijwinkels in Laag Holland, bij Landmarkt en via de BeeBox. De agrarische natuurvereniging Water, Land & Dijken en CLM hebben deze partijen bij elkaar gebracht. 

Wilde ganzenvlees is een bijzonder smakelijk en natuurlijk product. Het is echter niet zo makkelijk te verkrijgen. Dit terwijl er veel ganzen in Noord-Holland zijn, die worden geschoten om de schade in de landbouw terug te dringen en om de vliegveiligheid rond Schiphol te verbeteren. Zonde als dat ganzenvlees niet gebruikt wordt. Daar moet wat aan worden veranderd vinden veel partijen. Door samenwerking van jagers, wildbeheereenheden, poelier-groothandels, specialistische verwerkers van ganzenvlees en allerlei verkooppunten, zoals boerderijwinkels is de beschikbaarheid van wilde ganzenvlees voor consumptie toegenomen.

Waar te koop?

Wilde ganzenvlees is nu in een ganzenvleespakket te verkrijgen bij zeven boerderijwinkels in Laag Holland. Het pakket bevat een verse ganzenborst, twee ganzenbouten, twee ganzenburgers, twee verse ganzenworstjes en een ready to eat gerookte ganzenborst. Samen  ong. 1,7 kg voor €25, met recepten voor de bereiding erbij. Er kan bij deze boerderijwinkels worden ingetekend op deze pakketten. Hier vindt u lekkere recepten

Ook via Landmarkt zijn wilde ganzen productenproduct te verkrijgen van Gebroeders de Wolf en heeft de BeeBox sinds kort een droge ganzenworst in haar pakket opgenomen.

Boerderijwinkels waar wilde gans is te bestellen:

Jeroen en Rosalinde Konijn
Driehuizerweg 2A
1844 LM Driehuizen
Tel. 0622938432
www.natuurlijkgenoegen.nl
natuurlijkgenoegen@hetnet.nl

Boerderij Wennekers
Hobrede 16
1477EH Hobrede
Tel. 0299621838
www.boerderijwennekers.nl
wennekers@hetnet.nl

Boerderij Watervliet
Engewormer 28
1531 MX  Wormer
Tel. 0648882568
www.watervliet.nl
benno@watervliet.nl

Boer Bark
Noorderstraat 2
1486 MX Westgraftdijk
Tel.  06-12397279
www.boerbark.nl
vlees@boerbark.nl

Verdere informatie bij Els Wennekers, Water. Land en Dijken, 0299-437463, e.wennekers@waterlandendijken.nl of Adriaan Guldemond, CLM, 0345-470721, guldemond@clm.nl