Boerderijeducatie Laag Holland

Boerderijeducatie Laag Holland

 

Boerderijeducatie Laag Holland is voor basisscholen in de regio's Waterland, Zeevang, Purmerend, Beemster, Schermer, Zaandam en Alkmaar en geschikt voor groep 3 t/m 8.  

Boerderijeducatie is een dag belevend leren op de boerderij, om kinderen een reëel beeld te geven van de oorsprong van voedsel, de landbouw, de natuur en hun omgeving.

Het bezoek op de boerderij duurt van 10.00 uur’s ochtends tot ca. 14.00 uur ’s middags. Om 10.00 uur staan de boer en boerin klaar om de kinderen te ontvangen. Na de ontvangst wordt de groep in tweeën gesplitst. De ene groep gaat met de boer(in) aan het werk. Afhankelijk van het weer en de boerderij wordt dit: stallen uitmesten, dieren verzorgen, het met de hand melken van een echte koe, op het land werken etc. De andere groep gaat een programma doen dat zelf is bedacht door de boeren. Weidevogels bekijken, sloot en bodemleven onderzoeken of ontdekken hoe een polder werkt.

Ook met de klas naar de boerderij?

Ga naar de website www.klaszoektboerderij.nl voor een overzicht van de boerderijen en informatie over het boerderijbezoek.