Waterlandsepoldertocht 2018

Waterlandsepoldertocht 2018

Aanstaande zondag 15 juli, de organisatie is in handen van de ijsclubs Broek in Waterland en Zuiderwoude. Onderstaand vindt u alle details, wij wensen u een mooie wandeldag toe!

Voor de Waterlandse Poldertocht zijn er meerdere wandelroutes samengesteld van verschillende afstanden. De wandelroutes komen langs de pittoreske dorpjes van Waterland-Oost, zijn inclusief bootovertochten en voeren over weilanden, boerenerven en dijken, die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Stempels en plezier op pauzeplekken. Geen schaatstocht zonder stempelkaart, dus tijdens deze Waterland Poldertocht verzamelen deelnemers stempels op een stempelkaart. De stempelkaart wordt meegegeven bij het startpunt. De stempelposten bevinden zich op de pauzeplekken op boerenerf met koek en zopie, streekproducten proeverijen en muzikale vrolijkheid.

Waar en wanneer?

Het start- en finishpunt in Waterland-Oost is op melkveehouderij Dobber aan de Gouw 18 in Zuiderwoude.

Op zondagochtend 15 juli kan er gestart worden tussen 9 en 12 uur, afhankelijk van de te wandelen afstand.Deelnemers schrijven zich eerst in en ontvangen een route- en stempelkaart. Vooraf inschrijven is niet mogelijk. De routes worden aangegeven met routepaaltjes. Bij de finish krijgen de wandelaars bij inlevering van de stempelkaart een mooie herinnering.

Datum: Zondag 15 juli 2018

Afstanden: 7.5,  13 en 20 km

Start- en finishplaats: Gouw 18, Zuiderwoude

De start en finish is op het melkveebedrijf van familie Dobber aan de Gouw 18 in Zuiderwoude. Dit agrarische bedrijf wordt gerund door boer en boerin Dobber en hun twee zonen. Ze hebben ca. 100 melkkoeien, jongvee en wat schapen. 

 Wandelroutes

Op 15 juli kan er gekozen worden uit drie wandel afstanden, 7,5, 13 en 20 km. Alle drie de  wandelroutes zijn rondwandelingen en in alle routes zit een bootovertocht.

 Afstanden en starttijden

Er kan gestart worden tussen 09.00-12.00 uur,

Uiterlijke finishtijd voor alle routes is 16.00 uur

 Inschrijfgeld

Alle afstanden: € 5,- kinderen t/m 12 jaar: gratis Vooraf inschrijven is niet mogelijk.

 Bewegwijzering

De routes worden aangeven met bewegwijzering in de vorm van paaltjes met gekleurde pijlen erop: De korte route (ca. 7,5 km) heeft blauwe pijlen. De middellange route (ca. 13 km) heeft gele pijlen. De lange route (ca. 20 km) heeft rode pijlen.

 Stempelposten en pauzeplekken

Onderweg treft u een of meerdere stempelposten op de pauzeplekken (afhankelijk van de gekozen wandelafstand). Bij elke pauzeplek is een toilet aanwezig en kunt u terecht voor koffie, thee, iets lekkers erbij en iets fris. De stempelposten van alle routes sluiten om 15 uur, u wordt geacht uiterlijk 16 uur bij de finish te zijn. Onderweg zijn er drie EHBO posten, deze staan aangegeven op de routekaart die u bij de inschrijving ontvangt.

 Honden niet toegestaan

Omdat de routes dwars door weilanden lopen met koeien en schapen is het helaas niet mogelijk om met honden deel te nemen aan de Waterlandse Poldertocht.

 Bereikbaarheid en parkeren

De startplaats is in het mooie Waterland-Oost, op het melkveebedrijf van fam. Dobber aan de Gouw 18, net ten noorden van het dorpje Zuiderwoude. Er wordt geparkeerd in het weiland. Parkeerregelaars ter plaatse wijzen u naar het betreffende weiland.

Met de auto - Vanuit het zuiden

Vanuit Amsterdam neemt u vanaf de A10 de N247 in de richting van Monnickendam. Bij Monnickendam neemt u de afslag richting Marken (N518), na de bebouwing rijdt u langs de Zeedijk. Sla na ca. 1 km. rechtsaf het weggetje genaamd ‘Gouw’ op richting Zuiderwoude. Het is meteen het eerste agrarische bedrijf aan uw linkerhand.   

Vanuit het noorden

Vanuit het noorden neemt u de N247 tot Monnickendam. Daar neemt u de afslag richting Marken (N518). Na de bebouwing rijdt u langs de Zeedijk. Sla na ca. 1 km. rechtsaf het weggetje genaamd ‘Gouw’ op richting Zuiderwoude. Het is meteen het eerste agrarische bedrijf aan uw linkerhand.

Per openbaar vervoer

Vlakbij de startplaats aan de Zeedijk is de bushalte van bus 315 van/naar Marken van maatschappij E.B.S. Deze rijdt elke 30 minuten vanaf de achterzijde van Amsterdam CS en doet er ca. 30 min. over.

Bent u lid van Facebook, ook daar kunt u informatie over de wandeltocht vinden: https://www.facebook.com/waterlandsepoldertocht/

 

Terug naar het overzicht