Talkshow over weidevogels

Talkshow over weidevogels

Heb je je al aangemeld voor de gratis talkshow 'Weidevogels in Boerenland' op woensdag 13 april? Hieronder de uitnodiging. De Karavaan, bijzonder theater op locatie, organiseert deze avond. Om 19:00 uur is ook de film ‘Het wonder van Marken’ te zien.

http://www.karavaan.nl/…/talkshow-weidevogels-in-boerenland/
----------------------------------------
Graag nodigen wij je uit voor de Discussie-avond 'Weidevogels in Boerenland'.
Er is veel gaande rondom het beleid van agrarisch natuurbeheer en als het om boeren en weidevogels gaat, lopen de emoties al snel hoog op. Toch is iedereen op zoek naar oplossingen voor een leefbaar platteland. Praat mee in deze open minded discussie op woensdag 13 april in Hotel de Rijper Eilanden.

Karavaan organiseert samen met Vogelbescherming Nederland een avond met interessante sprekers en veel discussie. Inleider is Jan Hartholt, inspirator Netwerk Platteland. Hij houdt zich bezig met de plattelandsontwikkeling van het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Kunstenaar Pé Okx presenteert zijn gruttoproject Vlucht en Bert van Baar, voormalig natuurjournalist, leidt de discussie.

Stellingen als:
- als de consument niet meer wil betalen voor voedsel kan de boer geen rekening houden met de natuur
- beschermen en behouden van weidevogels zoals de grutto is alleen gericht op emotie
- miljoenen in agrarisch landschapsbeheer levert niet het gewenste resultaat
- als de grutto uitsterft zijn de problemen zowel in Nederland als in Afrika opgelost

Om 19:00 uur is de documentaire ‘Het wonder van Marken’ te zien en de expositie Gruttokoppen van het kunstenaarscollectief De Waterlanders.
Om 19.30 uur start de talkshow. De toegang is gratis. Om 17:30 uur kun je alvast gezelligheid, lekker eten en praten over de toekomst van het boerenbedrijf en de zin en onzin over agrarisch natuurbeheer combineren tijdens het themadiner (dinertickets voor €17,50).

Karavaan presenteert dit voorjaar voorstellingen, expedities en gesprekken over de verbinding die wij via de grutto hebben met de rest van de wereld.

Locatie
Hotel De Rijper Eilanden, Zuiddijk 2-A, 1483 MA De Rijp

AANMELDEN
Aanmelden voor de talkshow of het aanschaffen van een dinerticket kan hier: Aanmelden

Hartelijke groet,

Karavaan, buitengewoon theater op locatie
in samenwerking met Vogelbescherming Nederland en Hotel De Rijper Eilanden

Terug naar het overzicht