Eet mee met het Wilde Ganzendiner op 10 december

Eet mee met het Wilde Ganzendiner op 10 december

 Nieuwsgierig naar wild ganzenvlees, het verhaal erachter, hoe het smaakt en wat je er in de keuken mee kan doen?

Kom dan 10 december naar restaurant Instock in Amsterdam en ontmoet tijdens het driegangen ganzendiner een jager en verschillende verwerkers die je alle ins & outs over de wilde gans vertellen, van jacht en verwerking tot aan het bord. Chefkok Lucas van Instock geeft tips and tricks over het bereiden van wilde ganzenvlees. En misschien win jij wel een ganzenpakket in onze Wilde Ganzenquiz! Aanmelden kan hier: https://goo.gl/D2N7Wo

Donderdag 10 december van 18.00 tot 22.00 uur, later arriveren en alleen het ganzenmenu nuttigen kan ook.
22,50 euro per persoon incl. driegangendiner | 30 plekken beschikbaar

Restaurant Instock Czaar Peterstraat 21, Amsterdam

 

Het aantal wilde ganzen dat in Nederland broedt is explosief toegenomen. Vanwege de schade die deze ganzen veroorzaken aan landbouw en natuur en het risico dat ze vormen rond Schiphol, worden de aantallen door de provincies teruggebracht. In 2016 zullen er in Noord-Holland alleen al 100.000 ganzen worden geschoten en gevangen. Dit aantal overtreft de huidige vraag in de markt. Er wordt een overschot van 20.000 ganzen verwacht bij Noord-Hollandse groothandels. Laten we zorgen dat die niet verspild worden maar op het menu worden gezet. Ga voor Gans!

Programma Het Wilde Ganzendiner:

18:00 – Inloop & ganzenhapjes
18:30 - Start & welkom initiatiefnemers Ga voor Gans!
19:30 – Chefkok Lucas vertelt
20:30 – Jager en verwerkers aan het woord
21:30 – De Wilde Ganzenquiz
22:00 – Einde

Terug naar het overzicht